A A A K K K
для людей із порушенням зору
Удачненська селищна рада
Донецька область, Покровський район

Звіт селищного голови за 2022 рік

Дата: 25.01.2023 17:57
Кількість переглядів: 270

ЗВІТ

УДАЧНЕНСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ

 ВАЛЕРІЯ  ДУГЕЛЬНОГО ПРО РОБОТУ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ТА ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗА 2022 РІК

        Відповідно до частини 6 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» я, як Удачненський селищний голова, звітую про проведену роботу Удачненської селищної ради та її виконавчих органів за 2022 рік.

Повномасштабне вторгнення росії на територію України вплинуло на громадянське суспільство, напрямки державотворення та умови діяльності. Війна внесла негативні корективи в життя кожного громадянина та всього соціально-економічного життя України. Фактично зупинені капітальні видатки, які мали фінансуватися, «заморозились» проекти, які планувалось завершити.

 Не зважаючи на всі ці фактори, Удачненська селищна рада, виконавчий комітет та депутатський корпус робили й нині робимо усе від нас залежне, аби наша громада успішно розвивалась.

Головним завданням у роботі апарату ради є координація роботи виконавчих органів ради, старост, комунальних закладів з метою забезпечення їх діяльності. Цього року, в умовах воєнного стану, нам вдалось це зробити. Всі виконавчі органи селищної ради, комунальні заклади виконували свої повноваження та надавали відповідні послуги жителям громади.

Загальна штатна чисельність працівників Удачненської селищної ради складає 41,0 штатних одиниць, із них працюючих: 37 – посадових осіб  місцевого самоврядування, 4 – працівники з обслуговування.

Роботу ради спільно з 22 депутатами забезпечує селищний голова, секретар селищної ради, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради, староста Сергіївського старостинського округу, 7 відділів та 2 самостійних підрозділи: фінансовий відділ та служба у справах дітей.

На території громади діють:

6 комунальних закладів: КУ «Центр надання соціальних послуг » Удачненської селищної ради Покровського району Донецької області,  Удачненська селищна лікарська амбулаторія  Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Гродівської селищної  ради Покровського району Донецької області, Сергіївська амбулаторія загальної практики - сімейної медицини Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги"  Гродівської селищної ради Покровського району Донецької області, Удачненська зальноосвітня  школа І-ІІІ ступенів Удачненської селищної ради Покровського району Донецької області, Удачненський ДНЗ «Червона шапочка» Удачненської селищної ради Покровського району Донецької області, навчально-виховний комплекс «Сергіївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Удачненської селищної ради Покровського району Донецької області.

1 комунальне підприємство КП «ГОСПОДАР» Удачненської селищної ради Покровського району Донецької області.

 

В сучасних реаліях підтримували та продовжуємо підтримувати зв’язок між владою та громадянином, вирішення важливих проблем окремої людини є пріоритетом у роботі ради.

Станом 30.12.2022 року до селищної ради надійшло 28 звернень громадян  з різних питань.  Із загальної кількості звернень 25 (або 86 відсотків) надійшли через органи влади вищого рівня (скарги на Урядову гарячу лінію) та  3 звернення (або 14 відсотків) від інших установ та організацій. Більша кількість звернень стосувалася житлово-комунальних питань (відсутність води та електроенергії) та соціальних питань (видача гуманітарної допомоги).

За результатами розгляду 85 відсотків питань задоволено, тобто вирішено позитивно, на 15 відсотків надано роз’яснення по суті питання. Відмов у розгляді звернень не було.

Протягом січня – грудня 2022 року проведено 14 пленарних засідань селищної ради, з яких 2 позачергових. За результатами роботи прийнято 146 рішень селищної ради. Найбільша кількість рішень, що розглядалися на пленарних засіданнях, стосувались питань фінансового характеру, земельних питань, житлово-комунальних питань та соціального захисту жителів нашої громади.

Виконавчий комітет є координуючою ланкою роботи селищної ради у міжсесійний період. До складу виконавчого комітету (далі – виконком) входить 13 осіб.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконком Удачненської селищної ради здійснює власні та делеговані повноваження в галузях освіти, культури, бюджету, житлово-комунального господарства, будівництва, фізичної культури і спорту, охорони здоров’я, земельних відносин, соціального захисту населення, забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян.

Станом на 30 грудня 2022 року проведено 14 засідань виконкому, прийнято 68 рішень.

Основними питаннями  винесеними на розгляд виконавчого комітету були:   

- захист прав та інтересів неповнолітніх дітей;

- цивільний захист населення;

-соціальний захист населення;

- присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомого майна.

 

Для врегулювання господарських, кадрових та інших питань, що стосуються функціонування та взаємодії місцевих установ та організацій, в межах повноважень селищного голови видано 162 розпоряджень з основної діяльності, 180 – з питань кадрової роботи, 34 – господарського напрямку.

 Ключовими документами розвитку Удачненської селищної ради є:

  • Бюджет Удачненської селищної територіальної громади;
  • програма соціального та економічного розвитку Удачненської селищної ради на 2022 рік;
  • програми соціального спрямування;
  • місцеві галузеві програми.

 

 

Невід'ємною  умовою реалізації будь-яких програмних заходів є фінансування, тобто успішна реалізація бюджетного процесу.

Питання формування бюджету, ефективний розподіл та перерозподіл бюджетних коштів розглядалися на всіх без винятку пленарних засіданнях сесії селищної ради.

 Бюджетоутворюючими підприємствами нашої громади є збагачувальної фабрики «Свято-Варварінська» та шахтоуправління «Покровське» які є невід’ємною частиною компанії Метінвест. Компанія Метінвест є найбільший гірничо-металургійний холдинг України, основним принципом співпраці провідних промислових підприємств є системна робота на перспективу. Як частина міжнародного холдингу компанії Метінвест Шахтоуправління «Покровське» та збагачувальної фабрики «Свято-Варварінська» набувають більше можливостей модернізувати виробництво, покращити умови праці, підвищити операційну ефективність, збільшити видобуток вугілля та виробництво концентрату. Метінвест – один із світових лідерів у сфері ESG. Екологія, охорона праці та промислова безпека є ключовими пріоритетами компанії. Людина для них – на першому місці. Тому постійно підвищується заробітна плата як наслідок і підвищення податку на доходи фізичних осіб. Минулий рік став рекордним за сумою сплачених податків за всю історію існування Метінвесту. Цьому сприяли сприятлива ринкова ситуація та підвищення операційної ефективності компанії.

 

Інформація  про стан виконання бюджету  Удачненської селищної територіальної громади Донецької області  за 2022 рік

 

Відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України бюджет Удачненської селищної територіальної громади на 2022 рік був затверджений рішенням селищної ради від 23 грудня 2021 року №VIII/17-1.

Виконання бюджету територіальної громади до 24 лютого 2022 року та під час дії правового режиму воєнного стану здійснювалося виконавчим комітетом селищної  ради.

Протягом дії правового режиму воєнного стану видатки бюджету територіальної громади здійснювалися з урахуванням черговості платежів, встановленої постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».

За 2022 рік до загального фонду бюджету Удачненської  селищної територіальної громади надійшло 50,94 млн грн власних та закріплених доходів, що на 15,81 % або на 9,57 млн грн менше у порівнянні з 2021 роком, в тому числі в результаті зарахування (відповідно до положень статті 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з метою сталого проходження опалювального періоду 2021/2022 років) додаткових 4 % податку на доходи фізичних осіб 1,62 млн грн.

За 2022 рік до загального фонду бюджету Удачненської селищної територіальної громади надійшло 8,98 млн грн міжбюджетних трансфертів з державного бюджету.

Згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» передбачена реверсна дотація,  протягом дії правового режиму воєнного стану перерахування реверсної дотації до державного бюджету не здійснювалося. Не перерахування реверсної дотації до планових призначень склало 4,51млн.грн. 

 Видаткова частина загального фонду  бюджету Удачненської селищної територіальної громади з урахуванням видатків, що здійснюються за рахунок трансфертів з бюджетів інших рівнів, виконана в сумі 50,6 млн грн, з них на утримання бюджетних установ соціально-культурної сфери (заклади освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури та спорту , соціального захисту) спрямовано 27,9 млн грн. В тому числі для підготовки до роботи закладів зазначеної сфери в умовах воєнного стану та в осінньо-зимовий період при нестабільності можливого постачання  електроенергії було спрямовано 0,1 млн грн на закупівлю електрогенераторів тощо.

Незважаючи на напружений стан виконання бюджету Удачненської селищної територіальної громади в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України, було забезпечено своєчасну та у повному обсязі виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери із нарахуваннями на неї по закладах, що фактично здійснювали свою діяльність, а також оплату простою (з урахуванням особливостей, внесених з цього питання до законодавчих та нормативно-правових актів в умовах дії правового режиму воєнного стану).

Крім того, згідно із законодавчо визначеними повноваженнями щодо залучення коштів місцевих бюджетів на виконання місцевих програм були передбачені кошти для впровадження повноважень місцевих органів влади в різних сферах діяльності, в тому числі з урахуванням впливу правового режиму воєнного стану.

Згідно  Програми місцевого матеріального резерву Удачненської селищної ради для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій спрямовані  коштів з місцевого бюджету на заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, виконання першочергових заходів підготовки території відповідних адміністративно-територіальних одиниць до оборони в особливий період (КПКВ 8110) в тому числі на ліквідацію пошкоджень об’єктів комунальної власності, житлового фонду, що постраждали в результаті обстрілів території громади з боку держави-агресора, формування матеріального резерву для реагування та ліквідації надзвичайних ситуацій тощо 

За рахунок місцевого бюджету Удачненської селищної територіальної громади було  спрямовано кошти на тимчасове перебування внутрішньо переміщених  (евакуйованих) осіб, облаштування центрів прийому громадян в період їх евакуації, пунктів незламності у сумі 0,5 млн. грн.

Крім того, необхідно зазначити, що за рахунок коштів бюджету територіальної громади відповідно до Програми соціально – економічного розвитку (зі змінами), затвердженої рішенням селищної ради 18 березня 2022 року № УІІІ/21-2  здійснювалися заходи з територіальної оборони,  а також з метою  посилення зміцнення обороноздатності держави в межах повноважень, наданих законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про правовий режим воєнного стану», «Про основи національного спротиву» та іншими, була надана підтримка  державним органам, що наразі забезпечують відсіч збройній агресії Російської Федерації проти України на території області.

2022 році було організовано та здійснено роботу із безоплатного забезпечення деревиною паливною населення Удачненської селищної територіальної громади як такої, територія якої є прилеглою до зони проведення воєнних (бойових) дій, зокрема за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на зазначені цілі витрачено 0,008 млн грн.

 

Надання адміністративних послуг

        Рішенням селищної ради від 18.02.2022 року затверджено оновлений Перелік адміністративних послуг, які надаються через відділ адміністративних послуг та державної реєстрації Удачненської селищної ради, і складає 175 послуг. У період дії військового стану кількість послуг, що надається мешканцям, зменшилось до 79 послуг. В грудні 2022 року відновлено доступ до реєстру територіальної громади та збільшено кількість послуг, що надаються мешканцям громади,  до 88 послуг.

    За 2022 рік відділом надання адміністративних послуг Удачненської селищної ради  надано 2163  адміністративних послуги жителям громади, а саме:

- Послуги ДЗК-18

- Послуги соціального характеру - 522

- Реєстрація місця проживання - 364

- Послуги, пов’язані з пенсійним забезпеченням-17

- реєстрація актів цивільного стану - 30

- Інші адміністративні послуги (довідки, затвердження тех. документацій на земельні ділянки, тощо) – 1212.

 

                             Житлово-комунальне господарство

З початку повномасштабної військової агресії Російської Федерації проти України територія Удачненської селищної громади зазнала обстрілів з боку російських військ,  внаслідок чого 3 (три)  житлові  будинки було зруйновано (не підлягають відновленню), 107 житлових будинків пошкоджено. Станом на 31.12.2022 року 107 пошкоджених будинків було відновлено за рахунок будівельних матеріалів, придбаних за кошти бюджету селищної ради, а також коштами  власників домогосподарств.  

 Централізоване теплопостачання та газопостачання на території селищної ради відсутнє.

Пошкоджень водопровідно-каналізаційного господарства за час  повномасштабної військової агресії Російської Федерації проти України не відбувалось.

Для забезпечення  проходження осінньо - зимового періоду  2022- 2023 років в умовах воєнного стану,  на виконання розпорядження  голови Донецької обласної державної від 12.03.2022 року № 206/5-22 «Про утворення Гуманітарного штабу Донецької області», Удачненською селищною радою від   Покровської райдержадміністрації Донецької області, районної військової адміністрації,  було отримано піч «Булерьян» у кількості -1 шт., піч «Буржуйка» у кількості – 10 одиниць, в тому числі для забезпечення обігріву Пункти прийому та тимчасового розміщення евакуйованогого населення та тимчасово переміщених осіб з територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації.  

В грудні 2022 році селищна рада отримала гуманітарну допомогу у кількості  4 маслонаповнених електрорадіатора «ТЕРМІЯ» від БО «Фонд Ріната Ахметова» для  забезпечення роботи пунктів видачі гуманітарної допомоги, розташованих на території селищної ради.

В жовтні 2022 року КУ «Центр надання соціальних послуг» Удачненської селищної ради  отримала гуманітарну допомогу від  ВПІНО «Філія АКТЕД»

у вигляді електричних конвекторів для мешканців селищної ради , що мають інвалідність та особам, що перебувають на обліку в КУ «Центр надання соціальних послуг», в кількості 257 одиниць.

У 2022 році було організовано та здійснено роботу із безоплатного забезпечення деревиною паливною населення Удачненської селищної територіальної громади як такої, територія якої є прилеглою до зони проведення воєнних (бойових) дій, зокрема за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на зазначені цілі витрачено 8,131 тис. грн, за рахунок власних коштів бюджету територіальної громади - 0,00 тис. грн.

 

                                     Освіта в громаді   

     Освіта в Удачненській громаді представлена двома закладами загальної середньої освіти – Удачненська ЗОШ І-ІІІ ступенів 151 учнів та навчально-виховний комплекс «Сергіївська ЗОШ І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» (101 дитина) , а також  одним дошкільним навчальним закладом  - Удачненський ДНЗ «Червона шапочка)  (30 дітей).

     Всі заклади освіти здійснюють дистанційну форму навчання. На території селищної ради діти з особливими освітніми потребами відсутні. Потреби в організації інклюзивного навчання в закладах освіти немає.

    Станом на  31.12.2022 року 38 учасників освітнього процесу  (учні закладів освіти) виїхали з території селищної ради у більш безпечні регіони.

     Для організації роботи з дітьми, що залишилися на території Удачненської селищної ради, для покращення освітнього процесу , з метою надання учням, що знаходяться на дистанційному навчанні, консультацій вчителів з різних предметів,  розпорядженням голови селищної ради від 30.08.2022 року було створено консультаційний центр для здобувачів освіти навчально-виховного комплексу «Сергіївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Удачненської селищної ради Покровського району Донецької області.   

        Заклади освіти, розташовані  на території Удачненської селищної ради, захисними спорудами цивільного захисту не облаштовані.

        На базі Удачненської ЗОШ І-ІІІ ст. створено «Пункт незламності», який забезпечений всім необхідним. 

        У 2022 році виділені кошти для співфінансування закупівлі шкільного автобуса, придбання  якого заплановано на 2023 рік..

      Протягом 2022 року було проведено ремонтні роботи в ДНЗ «Червона шапочка» на суму 590 тис.грн. та придбано електроплита та духова шафа для харчоблоку ДНЗ «Червона шапочка» - 97,0 тис.грн.

     У двох школах Удачненської селищної ради було проведено роботи  з ремонту каналізації та встановлення душових кабін на суму 986,06 тис.грн.

     З метою створення сприятливих умов для подальшого розвитку учнівської молоді, підтримки обдарованих та талановитих дітей, їх наставників, забезпечення потреби особистості у творчій самореалізації, інтелектуального, духовного і фізичного розвитку, підготовки до активної професійної та громадянської діяльності, організації змістовного дозвілля учнівської молоді,  рішенням сесії селищної ради було затверджено Положення про призначення та виплату премій обдарованим учням та педагогічним працівникам громади  та здійснено фінансування заходів з преміювання  обдарованих учнів у 2022 році у сумі 69,0 тис.грн. бюджетних коштів. 46 учнів отримали премії у розмірі від 450 грн. до 6,0 тис.грн.

 

                                      Соціальний захист населення 

Соціальне забезпечення – одна з головних функцій держави, яка здійснюється завжди і за будь-яких умов на користь непрацездатних і хворих людей, пенсіонерів, безробітних, багатодітних, малозабезпечених. За останні роки, нажаль, збільшується кількість громадян, які потребують соціального захисту. Соціальний захист громадян похилого віку, інвалідів, внутрішньо переміщених осіб та інших соціально незахищених верств населення полягає у наданні послуг з соціальної підтримки населення (державні допомоги, компенсації, пільги, субсидії, тощо). 

Соціального захист населення на території громади забезпечується представниками відділу соціального захисту населення та КУ «Центр надання соціальних послуг» Удачненської селищної  ради.

Повномаштабне вторгнення російської армії, запровадження воєнного стану в Україні стало величезним викликом для соціальної сфери.

За час проведення бойових дій на території Донецької області селище Удачне зазнало ракетних обстрілів з боку російської армії. В результаті обстрілів зазнало пошкоджень понад 100 житлових будинків, три з них зруйновані повністю, загинуло три цивільних особи, 5 цивільних осіб зазнало поранень.  

Великий наплив біженців, процес розміщення людей, які покинули свої оселі, організація гуманітарної допомоги, продуктів харчування та низка інших нагальних питань, пов’язаних з введенням воєнного стану увійшли до обов’язків працівників селищної ради.

З початку на території Удачненської селищної ради зареєстровано 419 ВПО.

    Здійснюється постійна соціальна підтримка мешканців громади: видача гуманітарної допомоги, силами ДФТГ Удачненської селищної ради здійснено поточний ремонт будинків, пошкоджених внаслідок обстрілів, надано матеріальну допомогу на поховання мешканців, що загинули внаслідок обстрілів з боку російських військ.

      Щомісяця на сесії селищної ради розглядається питання надання матеріальної допомоги мешканцям селищної ради на лікування, вирішення соціально-побутових проблем, та надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій, ветеранам війни, військовослужбовцям ЗСУ. Загальна сума коштів матеріальної допомоги виплаченої мешканцям громади протягом  2022 року складає 762,9 тис.грн

З метою надання соціальних послуг жителям громади з числа одиноких непрацездатних осіб та осіб похилого віку, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності та потребують сторонньої допомоги, на території сільської ради працює  5 соціальних робітників,  які надають соціальну послугу догляд вдома. Протягом року на соціальному обслуговуванні соціальних робітників перебувало 35 осіб. Станом на сьогодні  34  (знято 1- у зв’язку із смертю). Усіх осіб відвідано, здійснено оцінку потреб, визначено індивідуальні потреби, складено індивідуальний план надання соціальної послуги та сформовано особові справи.

Від благодійної організації «Фонд рената Ахметова» інваліди та особи, що перебувають на обліку в КУ «Центр надання соціальних послуг» отримали масляні обігрівачі у кількості 257 одиниць.

            Для прийняття та тимчасового розміщення ВПО в смт.Удачне та с.Сергіївка  створено та функціонують  Пункти прийому та тимчасового розміщення евакуйованогого населення та тимчасово переміщених осіб з територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, на базі : Удачненської ЗОШ І-ІІІ ст.,  Сергіївського НВК ,  Удачненського ДНЗ «Червона шапочка».

За рахунок бюджетних коштів зроблено поточний ремонт каналізації та встановлено душові кабіни, придбано обладнання для харчоблоків.

У населених пунктах Удачненської селищної ради працюють «Пункти незламності», де громадяни мають змогу зігрітися, зарядити гаджети, отримати доступ до інтернету, випити гарячого чаю. Розташовані «Пункти незламності» в Удачненській ЗОШ І-ІІ ст. та в адмінбудівлі Сергіївського старостинського округу.

Культура, молодь та спорт

Мережа культурних закладів громади є оптимальною і при умові повноцінного функціонування спроможна забезпечити потреби населення громади у культурному обслуговуванні.

  Всього на території Удачненської  громади працює 2 клубних заклади ,

3 бібліотечних заклади, Молодіжний центр.

 

           З початку повномасштабної військової агресії Російської Федерації проти України частина працівників культури  задіяна у наданні гуманітарної допомоги мешканцям селищної ради, інші працівники надали згоду на виконання робіт з благоустрою.

            Заборгованості з виплати заробітної плати немає, зменшення заробітної плати не допущено.                                      

                                  

 

Охорона здоров’я

      Охорона здоров’я на території Удачненської селищної громади представлена системою Первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД), яка складається з  2  амбулаторій: Удачненська селищнаю лікарська амбулаторія  Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Гродівської селищної ради Покровського району Донецької області та Сергіївська амбулаторія  загальної практики-сімейної медицини Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Гродівської селищної ради Покровського району Донецької області.

      На  фінансування заходів з підтримки медицини ( Програма розвитку та фінансової підтримки комунального  некомерційного підприємства   «Центр первинної медико-санітарної допомоги») з бюджету селищної ради виділено  2 090,8 тис.грн.

      Заклади охорони здоровя, розташовані на території селищної ради, забезпечені всім необхідним, в тому числі ліками за програмою «Доступні ліки»  та інсуліном.

      На базі Удачненської селищної лікарської амбулаторії цілодобово базується екіпаж швидкої допомоги.

 

 

                                           Цивільний захист.

Фінансування заходів цивільного захисту здійснювалося відповідно до програми фінансової підтримки державних органів на виконання програми  зміцнення законності, безпеки та порядку на території Покровського району Донецької області.  Першочергово виконано заходи по забезпеченню захисту населення та надано технічну і матеріальну допомогу в організації територіальної оборони.

  1. Захисні споруди цивільного захисту (найпростіші укриття) приведено у готовність до використання в якості бомбосховищ, забезпечено запасом питної води, продуктами харчування та дровами для «буржуйок».
  2. Здійснено будівництво свердловин технічної води силами мешканців громади з використанням матеріалів придбаних за  бюджетні кошти.

 3.  На придбання будівельних матеріалів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій ( поточний ремонт житлових будинків, постраждалих від обстрілу російських військ) у поточному році витрачено 556,9 тис.грн.

Також селищною радою організовано заготівлю дров за участі членів ДФТГ для забезпечення внутрішньо переміщеного населення (біженців) , малозабезпечених верств населення та опалення комунальних закладів і місць дислокації підрозділів оборони.

 Заготівля дров здійснювалась тільки шляхом обрізання гілок дерев та видалення самосійних дерев у полезахисних лісових смугах, які заважали обробітку землі і проїзду польовими дорогами.

 

                             Територіальна оборона

     У зв’язку з повномаштабним вторгненням російської армії на територію України, в громаді було створено добровільне формування територіальної оборони Удачненської селищної ради. Члени ДФТГ здійснюють чергування на території громади з метою безпеки громадян.

     Силами ДФТГ організовано ремонт житлових будинків, постраждалих від обстрілу російських військ. Також членами ДФТГ здійснюється заготівля дров для забезпечення внутрішньо переміщеного населення (біженців), малозабезпечених верств населення та опалення комунальних закладів і місць дислокації підрозділів оборони, отримання та розгрузка гуманітарної допомоги .

      Підсумовуючи свій звіт, хочу сказати, у 2022 році перед нами постало чимало викликів пов’язаних з пандемією, війною, зростанням цін, дефіцитом електроенергії. Я вдячний всім членам нашої команди, яка сьогодні в умовах воєнного  стану  працює як єдиний, злагоджений механізм! Об’єднавшись, ми зможемо досягти більшого для стабільного розвитку нашої громади.

      Сподіваюсь разом будемо й надалі працювати в обраному напрямку в інтересах громади, намагаючись максимально і в повному обсязі задовольнити потреби жителів, а головне – виправдати довіру людей.

Переконаний, що наступного вдасться набагато більше. Є чіткий план роботи, фінансування, графіки, кожне село і кожний громадянин завжди в центрі нашої уваги. Але головне для нас усіх - перемогти! 

         Дякую нашим захисникам за можливість працювати та жити у безпеці! 

 

Удачненський селищний голова                                 Валерій ДУГЕЛЬНИЙ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь