A A A K K K
для людей із порушенням зору
Удачненська селищна рада
Донецька область, Покровський район

Депутатський звіт Бородіна Юлія Вікторіввна

Дата: 09.01.2023 22:05
Кількість переглядів: 187

Звіт

Удачненська селищна рада Покровського району Донецької області

назва ради

Депутат      Бородіна Юлія Вікторівна

    ПІБ

 

Обраний на місцевих виборах 2020 року від Донецької обласної організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»,

за 2022 рік.

 

Контактні дані:

Місце роботи, посада: Удачненська селищна рада Покровського району Донецької області, секретар селищної ради, секретар виконавчого комітету

 

Адреса громадської приймальні: -________________________

Приймальні дні: постійно._______

Контактний телефон: 380501536266

 

  1. Зустрічі із громадянами:

За звітний період мною прийнято 40 громадян, проведено 1 зустріч з мешканцями виборчого округу.

 

 

 

з/п

 

 

Місце та час зустрічі

 

 

Тематика зустрічі

Приблизна

кількість

присутніх на

зустрічі

громадян

1

Смт.Удачне, пл.40 років Перемоги, буд.1

Будівництво свердловин технічної води з метою облаштування найпростішого захисного укриття та облаштування місця загального користування технічною водою в центральній частині селища

           15

 

 

Отримано 9 письмових заяв, 31 усних, з них колективних 1.

Вирішено заяв та скарг особисто депутатом - 15.

Спрямовано для вирішення до інших органів та установ -25.

 

 

 

  1. Діяльність у раді:

     Удачненська селищна рада 8 скликання розпочала свою роботу в 09 грудня 2020 року за результатами виборів, що відбулися у жовтні цього ж року. На першій сесії Удачненської селищної ради 8 скликання мене було обрано секретарем селищної ради.

         Діяльність секретаря селищної ради регламентується Конституцією України, частиною 2 статті 42, статтею 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», Регламентом Удачненської селищної ради затвердженого рішенням першої сесії 8 скликання від 09 грудня 2020 року № 6 та іншими нормативно-правовими актами.

Як секретар селищної ради відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та функціональних обов’язків відповідаю за:

- організацію підготовки сесій селищної ради, питань, що вносяться на розгляд ради;

- оприлюднення проектів та рішень ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», своєчасне доведення рішень селищної ради до виконавців та населення;

- координацію діяльності постійних комісій та інших комісій селищної ради, надання їм доручень, сприяння організації виконання їх рекомендацій;

- сприяння депутатам селищної ради у здійсненні їх повноважень;

- вирішення за дорученням селищного голови інших питань, що пов’язані з діяльністю ради та її органів.

У разі відсутності селищного голови здійснюю його повноваження.

Також входжу до складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на заміщення вакантних посад посадових осіб Удачненської селищної ради, є секретарем опікунської ради при виконавчому комітеті Удачненської селищної ради.

Веду особистий прийом громадян, надаючи консультативну та практичну допомогу із різних питань.

Відповідно до ст.47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в Удачненській селищній раді працює 4 постійних комісії ради, засідання яких скликаються у сесійний період. На засіданнях комісій розглядаються проекти рішень, звернення громадян, питання подані старостатами, виконавчими органами, відділами апарату виконавчого комітету селищної ради, з подальшим винесенням їх на розгляд пленарних засідань.

Усі сесії організовуються та проводяться відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламенту  роботи Удачненської селищної ради.

Протягом 2020-2022 років було організовано і проведено тридцять пленарних засідань селищної ради, з них 13 засідань у 2022 році. Загалом на всіх пленарних засіданнях було прийнято 514 рішень, з них у 2022 році- 142 рішень. Участь у підготовці та проведення сесій становить 100%.

Найбільша кількість рішень, що розглядалися на пленарних засіданнях, стосувались питань фінансового характеру, земельних питань, житлово-комунальних питань та соціального захисту жителів нашої громади.

Для ознайомлення проекти рішень попередньо публікуються на офіційному сайті селищної ради у відповідності до Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також публікуються всі прийняті рішення з протоколом поіменного голосування за них. Таким чином, будь-який мешканець громади має змогу ознайомитися з проектами рішень, програм, положень, регуляторних актів та надати свої пропозиції чи зауваження.

Як цього і вимагає Регламент, усі пленарні засідання селищної ради та постійних комісій проводилися відкрито. Було забезпечено право кожного громадянина бути присутнім на пленарних засіданнях.

За рішенням селищної ради першої сесії 8 скликання від 09 грудня 2020 року № 11 на мене, як секретаря селищної ради, було покладено функції секретаря виконавчого комітету Удачненської селищної ради.

         Діяльність секретаря селищної ради регламентується Конституцією України, статтями 50, 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламентом виконавчого комітету Удачненської селищної ради затвердженого рішенням першої сесії 8 скликання від 09 грудня 2020 року № 12 та іншими нормативно-правовими актами.

Протягом 2020-2022 років було організовано і проведено 28  засідань виконавчого комітету Удачненської селищної ради, з них у 2022 році - 13 засідань. Загалом на всіх пленарних засіданнях було прийнято 200 рішень, з них у 2022 році- 65 рішень.

Найбільша кількість рішень, що розглядалися на засіданнях, стосувались питань у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, молодіжної політики, фізкультури, спорту, соціального захисту населення, з питань організації та забезпечення цивільного захисту жителів нашої громади.

       З метою реалізації державної політики в різних галузях та покращення якості життя людей в громаді та, безпосередньо мешканців свого виборчого округу, мною особисто, спільно з працівниками апарату селищної ради та депутатським корпусом,  розроблено Програму «Оздоровлення та відпочинку дітей» на 2022-2025 роки, яка розрахована на три календарних роки та спрямована на організацію якісного, повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей та молоді Удачненської селищної ради.

     Також у грудні 2021 року мною особисто, спільно з працівниками апарату селищної ради, було розроблено та запропоновано на розгляд сесії Програму «Надання одноразової матеріальної допомоги жителям

Удачненської селищної  ради Покровського району Донецької області»  на 2022 рік. Так, відповідно до Програми  грошову матеріальну допомогу на лікування та вирішення соціально-побутових проблем  у 2022 році отримали   тяжко хворі мешканці селищної ради, люди похилого віку, інваліди, ветерани війни, в тому числі воїни – інтернаціоналісти, учасники антитерористичної операції в східних областях України та інші мешканці мого виборчого округу на загальну суму 97 тис.грн.

  1. Діяльність в окрузі

      В зв’язку з запровадженням на території України військового стану,  роль та значення депутата місцевої ради для нашої спільної перемоги є надзвичайно великою. Саме тому депутати в ці складні часи працюють, підтримують своїх виборців, допомагають своїм населеним пунктам та всій країні вистояти.

    Так починаючи з 28 лютого 2022 року мною, разом з іншими депутатами ради,  під керівництвом голови селищної ради, проводиться безперервна робота  з отримання та видачі гуманітарної допомоги мешканцям селищної ради, надається допомоги з питань розміщення ВПО  на території селищної ради, здійснюється всебічна підтримка воїнів ЗСУ.

     В співпраці з депутатами селищної ради надавалася дієва допомога в розміщенні на залізничному вокзалі та харчуванні осіб, що очікували посадку на евакуаційний потяг.  

     В червні, липні та вересні 2022 року мною, в складі комісії з питань обстеження житла, зруйнованого внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, було проведено  обстеження будівель і споруд, пошкоджених в результаті обстрілу  російськими військами. Постраждалі мешканці нашої громади, в тому числі мешканці мого виборчого округу, отримали матеріальну допомогу з бюджету селищної ради та отримали послуги з ремонту пошкоджених будинків та покрівель, що здійснювалися матеріалами, придбаними за бюджетні кошти селищної ради, та силами добровільного формування ТРО.

     З початком бойових дій на території Донецької області постало питання забезпечення водою мешканців селища у разі аварійної ситуації на водогоні  та забезпечення найпростіших укриттів свердловинами технічної води. В серпні 2022 року мною проведено загальні збори громадян, на яких було розглянуто питання будівництво свердловин технічної води на території мого виборчого округу, а саме в центрі смт.Удачне по вулиці Пушкіна та в найпростішому захисному укритті, розташованому в Удачненському ЦКіД по пл. 40 років Перемоги. Будівництво свердловин стало можливим завдяки участі небайдужих мешканців мого виборчого округу, які здійснили буріння свердловини технічної води власними силами, та матеріалам, придбаним за бюджетні кошти селищної ради.    

Підсумовуючи роботу селищної ради за 2022 рік, можна відмітити, що вона була злагодженою. Пріоритетом завжди, навіть у суперечках та дебатах ставали конструктивні рішення. Сподіваюсь і на  подальшу злагоджену роботу депутатів ради незалежно від їх партійної приналежності  на благо Удачненської  селищної територіальної громади.

 

Депутат

Бородіна Юлія Вікторівна

 

                                                             

 

26.12.2022 року                                                                   ________________


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь