A A A K K K
для людей із порушенням зору
Удачненська селищна рада
Донецька область, Покровський район

Сформовано територіальну оборону громади

Дата: 03.03.2022 10:54
Кількість переглядів: 323

Територіальна оборона та цивільний захист населення

Про територіальну оборону та національний спротив

До виконавчих органів Удачненської селищної ради впродовж останнього часу надходять чисельні звернення від патріотично налаштованих мешканців громади, зокрема старше 60 років, які мають бажання у разі необхідності взяти участь у захисті Вітчизни.

З метою роз’яснення повідомляємо наступну інформацію:

1 січня 2022 року було введено в дію Закон України «Про основи національного спротиву».

Ключовим поняттям даного документу являється «національний спротив», який складається з територіальної оборони, руху опору та підготовки громадян України до, власне, самого національного спротиву.

Для виконання завдань територіальної оборони сформовано Сили територіальної оборони – новий рід військ Збройних сил України.

Завданнями територіальної оборони є:

1. Своєчасне реагування та вжиття необхідних заходів щодо оборони території та захисту населення на визначеній місцевості до моменту розгортання в межах такої території угруповання військ (сил) або/чи угруповання об’єднаних сил, призначених для ведення воєнних (бойових) дій з відсічі збройної агресії проти України.

2. Участь у посиленні охорони та захисті державного кордону.

3. Участь у захисті населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, ліквідації наслідків ведення воєнних (бойових) дій.

4. Участь у підготовці громадян України до національного спротиву.

5. Участь у забезпеченні умов для безпечного функціонування органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування та органів військового управління.

6. Участь в охороні та обороні важливих об’єктів і комунікацій, інших критично важливих об’єктів інфраструктури, визначених Кабінетом Міністрів України, та об’єктів обласного, районного, сільського, селищного, міського значення, районного у містах рад, сільських, селищних рад, порушення функціонування та виведення з ладу яких становлять загрозу для життєдіяльності населення.

7. Забезпечення умов для стратегічного (оперативного) розгортання військ (сил) або їх перегрупування.

8. Участь у здійсненні заходів щодо тимчасової заборони або обмеження руху транспортних засобів і пішоходів поблизу та в межах зон/районів надзвичайних ситуацій та/або ведення воєнних (бойових) дій.

9. Участь у забезпеченні заходів громадської безпеки і порядку в населених пунктах.

10. Участь у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану в разі його введення на всій території України або в окремих її місцевостях.

11. Участь у боротьбі з диверсійно-розвідувальними силами, іншими збройними формуваннями агресора (противника) та не передбаченими законами України воєнізованими або збройними формуваннями.

12. Участь в інформаційних заходах, спрямованих на підвищення рівня обороноздатності держави та на протидію інформаційним операціям агресора (противника).

9 грудня 2021 року Кабінетом Міністрів України затверджені постанови № 1449 «Про затвердження Положення про добровольчі формування територіальних громад» та № 1448 «Про затвердження Порядку застосування членами добровольчих формувань територіальних громад особистої мисливської зброї та набоїв до неї під час виконання завдань територіальної оборони».

На службу у військовому резерві в підрозділах територіальної оборони запрошуються офіцери запасу, які мають досвід військової служби, а також військовозобов’язані та резервісти без досвіду військової служби, віком від 18 до 60 років, які матимуть змогу зайняти старшинські, сержантські та солдатські посади.

В добровольчі формування територіальних громад запрошуються жінки та чоловіки віком від 18 та старше 60 років, які мають бажання внести свій вклад в захист Вітчизни.

До співпраці в цьому напрямку запрошуються насамперед учасники бойових дій, які мають бойовий досвід, та інші патріотично налаштовані громадяни України.  

За більш детальною інформацією щодо підписання контракту для проходження служби у військовому резерві в підрозділах територіальної оборони, а також для зарахування в добровольчі формування територіальних громад необхідно звертатися:

 

  • Дугельний          - тел.0997717439
  • Ласкавець           - тел.0999623913
  • Бовкун                 - тел.0958593738

 

 

 

Графік роботи посадових осіб з питань прийому до територіальної оборони громади:

09.00 – 12.00, 13.00 – 16.00 (понеділок – п’ятниця);

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь