A A A K K K
для людей із порушенням зору
Удачненська селищна рада
Донецька область, Покровський район

Алгоритм дій для внутрішньо переміщених осіб щодо порядку взяття на соціальний квартирний облік

Дата: 04.11.2021 13:54
Кількість переглядів: 358

Фото без описуВідділом надання адміністративних послуг та державної реєстрації Удачненської селищної ради Покровського району Донецької області надається послуга з постановки на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов.  Одними з незахищених верств населення, які мають змогу користуватися правом взяття на соціальний квартирний облік є внутрішньо переміщені особи.

Законом України «Про житловий фонд соціального призначення» передбачено що внутрішньо переміщені особи мають право взяття на соціальний квартирний облік за місцем їхнього перебування на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб.

Правом взяття на соціальний квартирний облік користуються громадяни України:

1. Для яких таке житло є єдиним місцем проживання або які мають право на поліпшення житлових умов відповідно до закону.

2. Середньомісячний сукупний дохід яких за попередній рік з розрахунку на одну особу в сумі менший від величини опосередкованої вартості найму житла в даному населеному пункті та прожиткового мінімуму, встановленого законодавством.

Під час визначення середньомісячного сукупного доходу враховується вартість майна, що перебуває у власності громадянина та членів його сім’ї на момент взяття на соціальний квартирний облік (крім вартості майнових прав чи прав власності внутрішньо переміщеної особи та членів її сім’ї на нерухоме майно, що розміщене на тимчасово окупованій території, в населених пунктах, які розташовані на лінії зіткнення або на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, а також на майно, яке зруйновано або стало непридатним для проживання внаслідок проведення антитерористичної операції та здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях).

3. Внутрішньо переміщені особи, які не мають іншого житла для проживання на підконтрольній українській владі території або житло яких зруйновано (знищене) або пошкоджене до стану, непридатного для проживання, внаслідок проведення антитерористичної операції та здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Правом взяття на соціальний квартирний облік також користуються мешканці тимчасових притулків для дорослих, громадяни, які мають право на соціальний захист у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин та в інших випадках, передбачених законом.

Для взяття на соціальний квартирний облік внутрішньо переміщена особа звертається до органу місцевого самоврядування із заявою. До заяви додаються документи, які підтверджують обґрунтованість визнання у встановленому порядку громадянина малозабезпеченим та таким, що потребує надання соціального житла.

Постанова Кабінету Міністрів України № 682 від 23 липня 2008 року «Деякі питання реалізації Закону України "Про житловий фонд соціального призначення"» визначає детальний порядок взяття громадян на соціальний квартирний облік, їх перебування на такому обліку та зняття з нього.

Зокрема, у ньому визначено перелік документів, що додаються до заяви про взяття громадянина на облік, часові рамки обробки поданих заяв (не пізніше 30 робочих днів після їх надходження) та підстави відмови у взятті на облік .

У разі прийняття рішення про взяття на облік орган місцевого самоврядування вручає/надсилає громадянинові не пізніше семи робочих днів після його прийняття повідомлення.

Повідомлення про відмову у взятті на облік надсилається не пізніше ніж протягом трьох робочих днів після прийняття такого рішення.

Відмова у взятті громадянина на облік може бути оскаржена в судовому порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь