A A A K K K
для людей із порушенням зору
Удачненська селищна рада
Донецька область, Покровський район

Дій не зволікаючи!

Дата: 29.10.2021 15:16
Кількість переглядів: 310

В інформаційному просторі регулярно з’являються дані різних соціологічних опитувань про те, чи готові українці робити щеплення проти COVID-19. У середині червня 2020 року 49% людей не були готові вакцинуватися, якщо навіть вакцина була б безоплатною, і лише 41% – хотіли б це зробити. Натомість вже в листопаді частка людей, які були готові вакцинуватися, виросла до 55%, а 40% все ще не хотіли отримати вакцину навіть безоплатно. 

З кінця грудня в багатьох країнах стартувала вакцинація проти COVID-19. Проте в січні 2021 в Україні понад 52% не готові були вакцинуватися. В середині лютого 2021 року ситуація знову покращилася – 67% українців сказали «так» вакцинації, якщо вакцина буде загальнодоступною, безпечною та ефективною.

Недовіра до вакцин в Україні – це історія не нова. Ще в середині 2000-х років в країні була доволі потужна антивакцинальна компанія, після якої охоплення вакцинацією впало до дуже низьких рівнів. Потім була протилежна кампанія – з порятунку нашої вакцинації. 

«Я так само не народився переконаним вакцинатором. В мене також був період сумнівів у тому, чи ефективними є вакцини в цілому, чи всі їх потрібно ставити, чи вакцини з одних країн кращі за вакцини з інших. Як і будь-якому починаючому інтелектуалу, мені хотілося почути різні точки зору, але я шукав факти, шукав знання і з часом зрозумів, що питання вакцинації – це не питання дискусії. Так само, як нема дискусії навколо питання, що земля плоска чи кругла, чи вона обертається навколо сонця, чи сонце навколо землі», — говорить Павло Ковтонюк, співзасновник Українського центру охорони здоров’я (UHC).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь