A A A K K K
для людей із порушенням зору
Удачненська селищна рада
Донецька область, Покровський район

Всесвітній день прибирання в Удачненській ТГ

Дата: 20.09.2021 15:48
Кількість переглядів: 3639

Фото без описуСміття…Вічна проблема людства. Сміття було проблемою для Європи. Сміття є проблемою для України. Сміття стало проблемою для кожної української громади. Однак європейці справилися з цією проблемою і нам вдасться.

Україна ж сьогодні накопичила близько 54 мільйонів кубометрів відходів. При цьому переробці підлягає лише 6 % усього побутового сміття. Решта знаходиться на полігонах, більшість яких давно переповнена. За 10 років в нашій державі тверді побутові відходи, з розрахунку на одну людину, зросли майже на 50% і складають у середньому 300-400 кг на рік.

Нині проблема сміття стала наріжним каменем для всіх українських громад.

Люди, викидаючи сміття за межі двору, на жаль, не розуміють, що цим вони не захистять себе від негативних наслідків. Адже сміття розкладається, випаровуючись забруднює атмосферне повітря, просочуючись крізь ґрунт, попадає в ґрунтові води. Отже, все повертається на круги своя.

Сьогодні в Україні багато хто планує придбати сміттєсортувальні машини та сміттєпереробні заводи, нові контейнери і т.д. А тим часом наші європейські партнери пішли далі: вони зменшили продукувати сміття. Так, в Стокгольмі продукується 130 кг сміття на рік, що майже втричі менше ніж в Україні.

Отож, щоб побороти сміття, мало його утилізувати і переробляти, його слід менше продукувати!

Забруднення навколишнього середовища, дійсно, є проблемою не тількі для України, але й для світу в цілому. Тому щороку в третю суботу вересня у 180 країнах світу Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» збирає понад 50 млн. учасників задля чистоти нашого дому, нашої планети. Проте прибирання замало, необхідно, щоб люди відповідальніше ставилися до довкілля і не викидували сміття собі під ноги.

Цього року Удачненська селищна територіальна громада долучилася до цієї акції і люди вийшли на вулицю, щоб зробити свою громаду чистішою і безпечнішою.

Що ж, із сміттям потрібно поводитися як господарі і тоді в нашому спільному домі буде не тільки чисто, а й безпечно!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь