A A A K K K
для людей із порушенням зору
Удачненська селищна рада
Донецька область, Покровський район

World Car Free-Day

Дата: 03.09.2021 10:06
Кількість переглядів: 385

22 вересня в багатьох країнах світу відзначається Міжнародний день без автомобілів. Цього дня заради збереження довкілля та здоров’я люди використовують громадський транспорт, велосипеди чи взагалі стають пішоходами.

Фото без описуУперше День без автомобіля був проведений у Швейцарії в 1973 році, коли влада країни у зв’язку з паливною кризою закликала громадян відмовитись на декілька днів від автомобілів. У 1997 році першу загальнонаціональну «безавтомобільну» акцію провела Велика Британія. Наступного року до неї долучилася і Франція. Тоді в заходах брали участь декілька десятків міст. До 2001 року до руху офіційно приєдналися понад тисяча міст у 35 країнах світу, зокрема, в Японії, Бразилії та Канаді.

Метою Дня є демонстрація альтернативи автомобілям і можливості життя населених пунктів без засилля машин, адже вони є, передусім, середовищем існування людей. Надмірна автомобілізація, яка спостерігається останнім часом, загрожує довкіллю і людському життю, починаючи зі стресів, закінчуючи травматизмом, а то й взагалі, втратою життя в результаті дорожньотранспортних пригод.

Мета цього руху – не змусити відмовитись людей від авто на один день, а створити максимально комфортні умови, аби кожен автомобіліст якомога рідше використовував власну автівку.

Здається, що такі глобальні явища повинні бути предметом уваги урядів і всесвітніх організацій. Але сьогодні мова йде про участь кожної людини та її прості повсякденні дії. На жаль, в Україні цей День офіційно не відзначається, проте запрошуємо всіх приєднатися до цієї акції задля чистого повітря, а значить нашого здоров’я! Тож закликаємо кожного відмовитись по можливості від авто!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь