A A A K K K
для людей із порушенням зору
Удачненська селищна рада
Донецька область, Покровський район

Ти у мене єдина!

Дата: 24.08.2021 17:19
Кількість переглядів: 3346

24 серпня 1991 року відбулося відновлення державної незалежності України, що увінчало тривалий шлях нашого народу до самостійності

Проголошення незалежності – логічне завершення українського державотворення. Відзначаючи 30-ту річницю ухвалення Акта проголошення незалежності України, ми говоримо про тисячолітню історію нашої державності. Слід вшанувати всі попередні етапи – Русь, Галицько-Волинське князівство, Велике Князівство Литовське, Українську козацьку державу, українські державні утворення початку ХХ століття. Від них сучасна Україна успадкувала традиції державності. Вперше у ХХ столітті Україна незалежність проголосила 22 січня 1918 року. Після того ми декілька разів втрачали волю через зовнішню агресію та внутрішні чвари. Тому маємо вчитися на помилках попередників і пам’ятати, що національна єдність є обов’язковою умовою збереження державності. Наша сила в соборності, в здатності знаходити спільну мову і спільно протистояти ворожим силам.

Століття бездержавності коштували нашому народові неймовірних жертв. Лише у ХХ столітті внаслідок Голодомору, Голокосту, державного терору, депортацій та воєн загинули мільйони українців. Маємо пам’ятати, що лише сильна власна держава є гарантією неповторення подібних трагедій.

Боротьба за незалежність триває й нині. Українці змушені захищати від агресії територіальну цілісність і суверенітет своєї держави. Це боротьба не лише за людей і територію, а й за право бути собою, самим вирішувати, як жити і яке майбутнє обирати.

Сильна та вільна українська держава, активне й відповідальне громадянське суспільство та потужні збройні сили – це те, що гарантує всім українцям гідне майбутнє.

Роки незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як держава, здатна утверджувати демократичні цінності, відстоювати свободу, гідність та розмаїття, захищати свій суверенітет і цілісність. Нам вдалося побудувати толерантне суспільство, в якому знаходять спільну мову та взаємну повагу різні етнічні, релігійні, соціальні групи.

А для Удачненської селищної територіальної громади 30 річниця (відновлення) Незалежності України стала ще більш знаковою та особливою, адже саме в цьому році Сергіївська сільська та Удачненська селищна ради об'єдналися, створивши міцну перспективну громаду.

В цей день ми раді були вітати у себе на урочистостях людей, які сприяли створенню нашої громади, допомагали на всіх етапах цього важкого процесу виборювати право на існування громади, наших друзів Народних депутатів України Гнатенка Валерія Сергійовича та Веселову Наталію Василівну. Подякою та Грамотами Валерій Сергійович нагородив голову селищної ради Дугельного Валерія Володимировича, заступника голови Дегтяра Миколу Олексійовича та секретаря ради Бородіну Юлію Вікторівну за значний вклад у створенні Удачненської ОТГ.

А пані Веселова подарувала нашій громаді чудові книжки "Історія України від діда Свирида". Усі бажаючи можуть ознайомитися з ними в Удачненській бібліотеці.

А ще відбулося нагородження почесними грамотами та подяками за сумлінну працю, активність, ентузіазм найкращих, тим самим даючи приклад іншим, щоб мали на кого рівнятися.

Перед виконанням гімну України, учні Удачненської загальноосвітньої школи винесли 8-метровий прапор України.

Після закінчення урочистої частини на площі біля Удачненського Центру культури та дозвілля розпочалась концертна програма. Жителів та гостей громади розважали місцеві художні колективи:

  • народний фольклорний ансамбль "Сергіяночка";
  • вокальний аматорський ансамбль гурт "Барви калинові";
  • вокальний аматорський ансамбль "Водограй";
  • сімейний вокальний ансамбль "Смерека" та інші.

У концертній програмі звучали народні пісні, композиції сучасних українських авторів про Україну, родину, кохання. Вокалісти та танцюристи нашої громади розважали односельчан та гостей сучасним естрадним співом та запальними танцями. А глядачі, у свою чергу, дякували учасникам художньої самодіяльності за позитивну, насичену програму гучними оплесками.

Окрім того, в сквері проводились ігри та конкурси, а протягом концертної програми була проведена лотерея.

Трохи далі для дітей працювали атракціони, які користувались великим попитом протягом усього свята.

У парку для дорослих і дітей  розгорнули  виїзну торгівлю, смажили шашлик, варили куліш у польовій кухні. Для зручності відпочиваючих тут встановили великі столи.

Після концертної програми за участю місцевих колективів, на глядачів чекала розважальна програма від друзів громади, зіркових гостей нашого свята, які вже не вперше відвідують громаду. Мова йде про соліста КП "Дніпропетровська філармонія імені Л.Б.Когана", викладача Дніпропетровської консерваторії ім. М.Глінки, лауреата міжнародних фестивалів Вадима Кочеткова та його групу "Lucky Men Cover Band".

А в кінці гуляння, зі своїми запальними номерами, вогнику святу додали ще одні наші друзі - театр вогню "Show Group Atlas" зі своєю програмою вогнено-піротехнічного шоу.

Хочеться відмітити, що святкування Дня Державного Прапора, 30 річниці Незалежності України та першої річниці Удачненської селищної територіальної громади пройшло у теплій та дружній атмосфері. Гомін дітвори, сміх та веселощі довкола піднімали настрій і згуртовували усіх присутніх. Такі свята об’єднують людей, тому що єдність – велика сила!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь