A A A K K K
для людей із порушенням зору
Удачненська селищна рада
Донецька область, Покровський район

Обережно: міни!

Дата: 04.04.2021 17:47
Кількість переглядів: 406

Ці два слова здатні зупинити будь-кого. За деякими оцінками міжнародних експертів, під землею у 60 країнах світу знаходиться понад 110 млн мін. У цьому трагічному списку через «миролюбну» політику нашого східного сусіда є і Україна.

Україна через російську агресію займає перше місце у світі за кількістю загиблих внаслідок вибухів мін. Це підтвердив представник ООН в Україні Ніл Вокер. Ми входимо у першу трійку країн за забрудненням території мінами. Росіяни застосовують проти населення і ЗСУ протипіхотні, протитанкові та спеціальні міни, до яких входять міни-пастки, міни-сюрпризи, запалювальні, сигнальні й інші. Далі розповімо про деякі протипіхотні міни.

Наразі російська армія використовує 97 типів різних мін – як застарілих, так і сучасних розробок. Міни встановлюють як вручну, так і за допомогою універсальних мінних загороджувачів. Приміром, взвод із трьох машин ГМЗ-3 (гусеничний мінний загороджувач) за 30 хвилин здатен поставити однорядне протитанкове мінне поле по фронту до 3 км, або трирядне шириною 830-1100 метрів. Новий російський універсальний мінний загороджувач УЗМ-К на базі КАМАЗ-63501 за один бойовий вихід здатен перевезти і відстріляти 180 касет з необхідними боєприпасами. Він може споряджатися різними касетами. Щоб зрозуміти небезпеку такої техніки, наведемо приклад. УЗМ-К споряджено касетами КСФ-1, кожна з яких уміщує 72 протипіхотні міни ПФМ-1 (неофіційна назва «лепесток»). За один захід здатен дистанційно встановити 12960 мін. Також міни встановлюють за допомогою артилерії, авіації і БПЛА.

Міна – не тільки грізна зброя, а й сильний психологічний чинник, який впливає на військових. Підрозділ, який попав на мінне поле, несе не тільки втрати, а й перебуває в сильному стресовому стані. Кожен розуміє, що може загинути чи зазнати ушкодження не тільки від дій противника, а й від власних дій. Вивчати міни доцільно не тільки інженерним підрозділам, а всім, хто перебуває в місцях бойових дій для того, щоб не стати їхніми жертвами. На завершення нагадуємо: справа розмінування не любить дилетантів і самоучок. Це справа професіоналів, які мають необхідний рівень знань та навиків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь